Hi,
Ik ben Johanne van Kempen, getrouwd en mama van 3 kinderen (2 jongens en 1 meisje).
In ons gezin met jonge opgroeiende kinderen, hebben wij volop te maken met allerlei vormen van media.
Onze kinderen kijken tv, kijken filmpjes op YouTube (kids), gamen en maken gebruik van Sociale Media.
Om hen veilig te laten bewegen in de digitale wereld, zonder hun bang te maken, is Mediawijsheid van groot belang en is media een vast onderdeel in de opvoeding van onze kinderen.
Voordat ik gecertificeerd Nationaal MediaCoach werd, heb ik ruim 17 jaar in de kinderopvang gewerkt. Na al die jaren kinderopvang besloot ik dat het tijd werd voor wat anders. Ik deed de opleiding tot Virtueel Assistent en startte mijn bedrijf ViA Groei. Na verloop van tijd merkte ik dat dit het ook niet was en ik behaalde in 2020 mijn certificaat als Nationaal MediaCoach.
Inmiddels heb ik de naam van mijn bedrijf omgezet naar JohannevanKempenMediaCoach en ben ik volledig aan het werk als Nationaal MediaCoach. Ik werk samen met gezinnen om de Mediawijsheid binnen het gezin te vergroten. Ik werk samen met kinderopvang organisaties om hun medewerkers mediawijzer te laten werken en ik werk samen met basisscholen m.b.v. de MediaDiamant. Daarnaast heeft de ‘Metaverse’ mijn interesse en verdiep ik mij steeds meer in.

Als MediaCoach help ik kinderen en volwassenen nieuwe en traditionele media slim, leuk en juist gedoseerd te gebruiken!

Als moeder van 3 opgroeiende kinderen krijg ik volop te maken met media en is media een vast onderdeel in de opvoeding van onze kinderen. Dit is heel anders dan toen ik opgroeide. Ik heb in mijn opgroeien veel ontwikkelingen meegemaakt. Zo gingen we van de zwart/wit tv naar de kleurentelevisie, van het casettebandje naar de cd, van typmachine naar computer en van vaste telefoon naar de mobiele telefoon. En gamen? Ja, dat deden we volop, maar dat heette gewoon een spelletje spelen en dat deed je aan tafel met broertjes/ zusjes/vriendjes/vriendinnetjes en ouders.
In mijn opgroeien tot volwassene waren er dus heel wat ontwikkelingen waarin we veel moesten leren en wat de nodige inspanning kostte om het ons eigen te maken. Inmiddels zijn we er wel aan gewend, aan al die media en vragen we ons soms wel eens af hoe we zonder hebben gedaan.

Regelmatig krijg ik vragen van ouders, zoals:

– Naast de offline wereld is er ook een digitale wereld en hoe kan ik mijn kinderen daartegen beschermen?
– Hoe leer ik mijn kinderen zichzelf te beschermen tegen mensen die kwaad willen?
– Hoe leer ik mijn kinderen dat online niet iedereen te vertrouwen is?
– Hoelang mogen de kinderen gamen?
– Wanneer schaffen we een mobiele telefoon aan voor onze zoon/dochter?
– Hoe zorg ik dat mijn kinderen niet alles kunnen zien op YouTube?

Bij al deze vragen en nog veel meer help en ondersteun ik ouders en opvoeders!

Ik werk veel met behulp van de MediaDiamant. Dit is een handige wegwijzer met tips voor ouders en professionals die zij kunnen inzetten tijdens de mediaopvoeding van (hun) kinderen. Ik zet deze wegwijzer vaak in tijdens de begeleiding van gezinnen, maar ook gebruik ik hem in de samenwerking met kinderopvangorganisaties en basisscholen. Wil je weten hoe ik dit voor jouw gezin of organisatie kan doen? Neem dan contact met mij op door het sturen van een mail.

Naast de MediaDiamant werk ik ook veel met de materialen van de Mediajungle. Tijdens de huisbezoeken pak ik nog wel eens de kletskaarten of ik speel één van de spellen met het gezin.
Op basisscholen waar ik kom maak ik ook gebruik van deze materialen en sinds kort zet ik ook het platform van de MediaJungle in. Wil je meer weten over de Mediajungle? Klik dan op de afbeelding met het logo van de Mediajungle.

× Hoe kan ik je helpen?